پرسابقه‌ترین نمایندگانی که به مجلس دوازدهم راه یافتند-راهبرد معاصر
انتخابات ریاست جمهوری ظرف ۵۰ روز باید برگزار شود فرآیند و روش برگزاری انتخابات جدید ریاست‌جمهوری چیست؟ بیانیه هیات دولت: مسیر خدمت با تاسی به روحیه خستگی ناپذیر آیت‌الله رئیسی ادامه خواهد داشت اسامی شهدای سانحه سقوط بالگرد رئیس جمهور ظریف شهادت رئیس جمهور و وزیر خارجه را تسلیت گفت پیام تسلیت سید حسن خمینی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهان مسئولیت اداره دولت پس از شهادت رئیس جمهور با کیست؟ جزئیات شهادت آیت الله رئیسی و هیئت همراه+ برگزاری جلسه فوق‌العاده هیئت‌دولت به ریاست "مخبر" سانحه برای بالگرد رئیس‌جمهور در آذربایجان شرقی محسن رضایی: مجلس آینده نیاز به وحدت‌ در درون و هم‌افزایی با قوای دیگر دارد کدام مجلس در رأس امور است؟ ۱+۳ گزینه مطرح برای ریاست مجلس خبرگان امیر نصیرزاده: دشمنان علیه ایران تغییر رویکرد داد‌ه‌اند حضور ناو سپاه در محل استقرار نیروهای آمریکایی در نزدیکی جزیره گارسیا سفر رئیس اقلیم کردستان به تهران و هیاهوی غرب

پرسابقه‌ترین نمایندگانی که به مجلس دوازدهم راه یافتند

در این گزارش اسامی نمایندگانی که بیشترین سابقه نمایندگی مجلس را دارند و به مجلس دوازدهم نیز راه یافته‌اند، می‌خوانیم.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۷ - ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 07
کد خبر: ۲۳۹۶۶۶

به گزارش راهبرد معاصر؛  دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی (11 اسفندماه) سال گذشته برگزار شد که پس از شمارش آرا از سوی ستاد انتخابات، برخی از حوزه‌های انتخابیه به دور دوم کشیده شد که طبق اعلام وزارت کشور قرار است دور دوم انتخابات مجلس (جمعه آتی 21 اردیبهشت‌ماه) برگزار شود.

 


در دور اول انتخابات 245 نماینده به مجلس راه یافتند و 90 کاندیدا در دور دوم انتخابات بر سر 45 کرسی و تعیین تکلیف 22 حوزه انتخابیه به رقابت خواهند پرداخت.


در این گزارش به اسامی باسابقه‌ترین نمایندگان مجلس که چهار دوره و بیشتر نماینده مجلس بوده‌اند و به مجلس دوازدهم نیز راه‌یافته‌اند و دوره‌های انتخابیه آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

 

نمایندگانی که بیشترین حضور را در مجلس داشتند:

:

ردیف نام حوزه انتخابیه ادوار
1 محمدمهدی مفتح تویسرکان چهارم، پنجم، هفتم، هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم: 8 دوره
2 حمیدرضا حاجی‌بابایی همدان پنجم، ششم، هفتم، هشتم، دهم، یازدهم و دوازدهم: 7 دوره
3 سید محمد موحد دهدشت چهارم، پنجم،‌ ششم، هفتم، یازدهم و دوازدهم: 6 دوره
4 علاءالدین بروجردی لارستان ششم، هفتم، هشتم، نهم، دهم و دوازدهم: 6 دوره
5 حسینعلی شهریاری زاهدان دوره‌های هفتم تا دوازدهم: 6 دوره
6 مسعود پزشکیان تبریز

هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم:
5 دوره

7 شهباز حسن‌پور کرمان هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم:
5 دوره
8 محمدرضا رضایی‌کوچی جهرم هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم:
5 دوره
9 جبار کوچکی‌نژاد رشت هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم:
5 دوره

همچنین تعداد 8 نماینده نیز هستند که به مجلس دوازدهم راه یافته‌اند و سابقه 3 دوره نمایندگی را در کارنامه خود دارند؛ ضمناً 11 نفر عضو مجلس جدید شده‌اند که سابقه 2 دوره نمایندگی را دارند.

 

بر اساس این گزارش، در مجلس دهم مصوبه‌ای مبنی بر ممنوعیت نمایندگی بیش از 3 دوره مطرح شد که با مخالفت شورای نگهبان مواجه و رد شد. در مجلس یازدهم و در جریان بررسی طرح اصلاح مفادی از قانون انتخابات مجلس ماده‌ای از آن بسیار در رسانه‌ها بحث برانگیز شد، در تبصره 3 ماده 12 طرح مذکور عنوان شده بود که ثبت‌نام داوطلبانی که تجربه سه دوره نمایندگی را در کارنامه خود دارند ممنوع شود که این ماده نیز از طرح حذف شد.

 

به گزارش تسنیم، کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس مصوب کرده بود که ثبت‌نام داوطلبان با سابقه سه دوره نمایندگی ممنوع است ولی این سوال پیش می‌آمد که نمایندگانی که سابقه چهار دوره نمایندگی و بیشتر را دارند چه می‌شود؟ آیا اینکه منظور سه دوره متناوب نمایندگی است یا اینکه سه‌بار در مقاطع مختلف نماینده بوده است. با توجه به ابهامی که وجود داشت این تبصره از طرح حذف شد.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده