صنعت اسب را به متخصصان واگذار کنید-راهبرد معاصر
در نشست تخصصی مستند منهای نفت:

صنعت اسب را به متخصصان واگذار کنید

مستند منهای نفت در نشست تخصصی با موضوع صنعت پرورش اسب، نظرات فعالان این حوزه را احصا و بررسی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۱ - ۲۰ دی ۱۳۹۷ - 2019 January 10
کد خبر: ۲۳۷۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ مستند منهای نفت مدتی است که از شبکه 3 سیما روزهای پنج شنبه پخش می شود. این مستند که به بیان ظرفیت های سرمایه گذاری ایران در بخش غیر نفتی می پردازد، توانسته دریچه ای در جهت گشایش اقتصادی و فعالیت گسترده تر در بحث صادرات غیر نفتی بگشاید. مستند منهای نفت که کاری از موسسه راهبرد معاصر است، چندی پیش میزبان فعالان صنعت اسب بود. در این نشست افراد فعال و متخصص در این حوزه نظرات خود را در خصوص مشکلات و راهبردهای موثر در جهت پیشبرد این صنعت بیان کردند.

 

در ابتدای نشست تخصصی مستند منهای نفت،سلطانی از پرورش دهنده اسب مسابقه ای، با انتقاد از ممانعت صدور شناسنامه اسب توسط وزیر کشاورزی، اظهار داشت:« مشکل بزرگ صنعت اسب, عدم صدور شناسنامه توسط وزارت کشاورزی است. با این توجیه که میکروچیپ را خود وزارت صادر کند.»

 

وی ادامه داد:« اما متاسفانه بستری برای این اقدام وزارت وجود ندارد. برای مالک چه فرقی دارد که چه کسی کسب را میکروچیپ کند. اگر بستر را وزارت کشاورزی ایجاد کند،این آقایان توانایی میکروچیپ را دارند.و حتی بنده مالک نیز هزینه میکروچیپ را می دهم. این حوزه کاری ما در طی 60 سال اخیر است که اینها ورود پیدا کردند،اما متاسفانه هنوز اقدامی برای بز و گاو نکرده اند، چه برسد به اسب.»

این فعال عرصه اسب که سابقه 22 سال نگهداری اسب پرشی و کورس را دارد،گفت:« کسانی که بنده را می شناسند ، اطلاع دارند که خالص تراونت انگلیسی نگهداری می کنم. سه مادیان تولیدی ،دو اسب کورسی دارم و دو کره شیر گرفته دارم.اما متاسفانه با این سابقه و فعالیت نمیتوانم برای اسبها شناسنامه بگیرم و یا میکرو چیپ به کره ام بزنم!وقتی یاسر هاشمی کاندید شد،و اقدامات تندی کرد،بنده انتقاد کردم و گفتم کمی آهسته تر گام بردارید.ما چندین اسب را خرج می دهیم.هزینه کمی نیست. به طور خلاصه باید بگویم افراد کم سابقه و بی اطلاعی از راه رسیده اند،اجازه صدور شناسنامه نمی دهند. در نتیجه اسبها زایمان می کنند اما کره ها شناسنامه ندارند.»

 

سلطانی در ادامه با اشاره به وارادات بی رویه اسب عرب گفت:« ما باید تولید کنیم و این تولید هم از اسبهایی است که وارد کرده ایم.اما متاسفانه 90 تا 95 درصد از آنچه که وارد شده،اسب عرب است.استرالیا خود بیست سال وارد کننده اسب تروول بود،اما امروز یکی از بزرگترین صادر کننده های اسب تروول است.»

 

در ادامه نشست تخصصی مستند منهای نفت، سلطانی فر،یکی دیگر از پرورش دهندگان اسب اظهار داشت:« اگر گفته شده که ما دیگر کاری نداریم، به خاطر خستگی فعالین این صنعت است. یک روز مدعی شدید که پول بانکها در اختیارتان قرار بگیرد تا سی درصد سود بدهید. متاسفانه اظهار نکردید که سرمایه خارجی در اختیارتان برای سوددهی قرار بگیرد. ولی باز هم کسی گوش نداد. خستگی ما به خاطر این اقدامات بی هدف و بی تجربگی افراد است. خواست ما این است که هر فردی که در راس قرار بگیرد ما موافقت می کنیم، به شرط اینکه کار کند.»

 

الله وردی نیز با اشاره به اینکه از سال 54 در صنعت اسب فعال بوده،گفت:« متاسفانه مشکل از زمانی آغاز شد که در دوره احمدی نژاد به یکباره ،بدون کارشناسی، کارهای مخصوص اسب را به جهاد سپردند و این اقدام کاررا سخت کرد. در همه جای دنیا ،برای تصمیم گیری در حوزه صنعت اسب،انجمن های نژادی وجود دارد .به عنوان نمونه در آلمان به این انجمنها ، فر باند می گویند. و زیر نظر کمیته های ورزشی و یا فدراسیون ها عملکرد ها بررسی می شود.»

 

وی ادامه داد:«اما در ایران کار در اختیار افرادی است که فقط تئوری می فهمند و اقدام عملی انجام نداده و مبتدی هستند.در صنعت اسب باید در دو حوزه علم و تجربه سابقه داشت.ولی الان کار از یک بخش با تجربه دولتی به بخشی منتقل شده که شناتخی در خصوص اسب ندارند. »

 

الله وردی از فعالان صنعت اسب با بیان اینکه خواسته اصلی ما این است که صنعت اسب به متولی اصلی خود برگردد،افزود:« با این اقدام،مالک تصمیم می گیرد اما عملکرد ورزشی وی زیر نظر فدراسیون است. کانون ها و انجمن های صنفی نیز زیر تظر فدراسیون فعالیت می کنند. اما در بخش سیستم تولید،بخش خصوصی خود تصمیم بگیرد.»

 

رضا خلج ،رییس سوارکاری شهرستان شهریار و رییس کمیته زیبایی استان تهران نیز در ادامه با بیان اینکه ده سال سابقه تولید اسب عرب را دارد،گفت:« بنده در این عرصه صنعت سرمایه گذاری کرده ام. هنگامی که فعالیتم را خودم را نسبت به ده سال پیش مقایسه می کنم، متوجه پیشرفت چشمگیر تولیدات شخصی خودم از سویی و صنعت اسب عرب و مسابقات نیزاز طرفی دیگر می شوم. خوشبختانه امروز پتانسیل توسعه بیشتر را داریم. رده b مسابقات کشور برگذار می شود و از مسابقات کشورهای حاشیه خلیج فارس کمبودی نداریم. دارای اسبهایی هستیم که در صورت شرکت در این مسابقات ،حائز مقام می شویم.»

 

وی ادامه داد:«مشکل اصلی صنعت اسب فقط در عدم برخورد تخصصی است.بنده از منتقدان انتقال معاونت بودیم. انتقال اطلاعات باید در پریود زمانی خاصی انجام بشود تا اینها تخصصی برخورد کنند.دوستان درآن بخش در حوزه زمینه علم ژنتیک تخصص دارند ولی ما آن تخصص را نداریم. ولی متاسفانه در زمینه اسب عرب و شناسایی پدر اسب عرب هیچ تخصصی نداشتند. بزرگترین تقاضای ما این است که اگر می خواهید در قالب برنامه منهای نفت ورود کنید، خوب است. این راه با حل اولین مشکل میسر است. راه حل ساده است یک سری آدم متخصص در زمینه تروبرت و پرش و اسب عرب داریم. داور بین المللی و چهره های بین المللی و تولید کننده های بین المللی نیز هستند که این کار را انجام می دهند و توانمند هستند. می توانیم در قالب برنامه درآمد زایی منهای نفت روزهای امیدوار کننده ای پیش رو داشته باشیم.»

 

رضا اسماعیل زاده،دامپزشک نیز در این جلسه اذعان داشت:« مطلب مهم و کلیدی این است که شما چه هدفی از این برنامه دارید؟ آیا می خواهید تولیدات ایران را به دنیا معرفی کنید یا اینکه تولیدات و تجربه جهانی را نشان دهید . پس باید هدف از ساخت این مستند تبیین شود.»

 

این دامپزشک در ادامه به روند اشتباه تولید در بازار ایران اشاره کرد و افزود:«متاسفانه در ایران اسب ماده گرانتر از نر هست. چرا که فکر می کنند به خاطر قابلیت تولید اسب نر باید گرانتر باشد. در صورتیکه این روند بر خلاف دنیا است.».

 

وی اذعان داشت:« نقطه ضعف دیگر عدم کنترل بر تولید است. یک معاونت با چند پرسنل در تهران، نمی تواند کل ایران را کنترل کند. کنترلی بر تولید وجود ندارد. باید این شبکه کنترل را درست کنیم.»

 

قاسمی ،وزیر نفت سابق نیز به عنوان سخنران آخر نشست تخصصی مستند منهای نفت با بیان اینکه ، تخصص بنده ،کار تکنیکال ،فنی ،پالایشگاه و عمرانی است و تجربه ای در صنعت اسب نداشتم، اظهار داشت:« آنچه که در خصوص مستند منهای نفت باید بگویم این است که فکر می کنم نمایش جذابیت های صنعت اسب برای عموم مردم زیبا خواهد بود و مردم نیز تمایل به کسب آگاهی در این خصوص دارند.اگر فعالین صنعت اسب در زمینه آموزش نیز یاری کنند این روند در این بخش نیز صورت خواهد گرفت.»

 

وی با اشاره به اینکه بعد از جنگ عده ای شعار ما نمی توانیم سر می دادند،افزود:«بعد از جنگ نقطه نظرات مختلفی وجود داشت.متاسفانه عده ای سعی داشتند القاء کنند که ما تجربه و توانمندی نداریم،اما در مقابل گروهی قرار داشتند که بر ظرفیت و پتانسیل داخلی تاکید داشتند. بنده نیز در گروه دوم قرار داشتم.بنده معتقدم ایرانی باهوش است و می تواند. خوشبختانه کارهای عمرانی و سازندگی مختلفی صورت گرفته که بسیاری باور نداشتند. به عنوان نمونه ،کارهایی در حوزه دریایی انجام شد. برای ساخت بندر کوچکی در جاسک به متخصصین یوگوسلاوی رجوع کردیم و آنها برای ما بندر ساختند. بندر کوچک بهمن در ورودی قشم را ترک ها برای ما ساختند. ولی در مقابل این کارهای بزرگی در کشور انجام شد. اولین سایت نفتی که باید بعد از جنگ بازسازی می شد در منطقه ای بنی اهواز و خرمشهر است که بیشترین آسیب را دیده بود و من رییس آن سایت بودم.و این کارها با تفکر ما می توانیم صورت گرفت.»

 

قاسمی ادامه داد:« بحث دیگر بنده این است که در بیزینس امروز، دنیا می گوید مدیر باید مدیریت بلد باشد و لازم نیست حتما در آن رشته متخصص باشد. مشاورین مهم هستند .اگر مشاورین خود را مثل خودتان انتخاب کنید، فایده ای ندارد. مشاور باید دارای فن و تخصص باشد. اگر به بهترین مکانیک ابزار ندهید چطور می خواهد موتور را باز کند.متاسفانه مشکل امروز ما ابزار است که اسیر عدم شایسته سالاری شده است.»

 

وی افزود: «داین جلسه فتح بابی بود برای این حوزه. و وظیفه ما به عنوان موسسه ای پژوهشی که در بحث رسانه فعالیم ،این است که صحبته و نظرات شما را به مسئولین منتقل کنیم.»

 

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار