علت تمایل زیاد هند برای سرمایه‌گذاری در ایران چیست؟-راهبرد معاصر
محسن روحی صفت، کارشناس مسائل پاکستان در گفت‌و‌گو با «راهبرد معاصر» پاسخ داد:

علت تمایل زیاد هند برای سرمایه‌گذاری در ایران چیست؟

محسن روحی صفت، کارشناس مسائل پاکستان با بیان اینکه هندی‌ها مایل به توسعه همکاری با ایران و آگاه به ظرفیت‌های اقتصادی و تجاری کشورمان هستند، گفت: در صورت رفع تحریم‌ها، هندی‌ها به‌شدت علاقه‌مند سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد ایران، ساختن ده‌ها کارخانه در بندر آزاد چابهار و سرمایه‌گذاری در زمینه خودروسازی، فولاد، پتروشیمی، تولید برق و موارد مختلفی هستند که برای دو کشور عواید بسیار زیادی به دنبال خواهد داشت.
محسن روحی صفت؛ کارشناس مسائل پاکستان
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۸ - ۰۵ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 27
کد خبر: ۱۹۶۴۹۶

علت تمایل زیاد هند برای سرمایه‌گذاری در ایران چیست؟

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ در حاشیه نشست دبيران و مشاوران امنیت ملی کشورهای عضو و دوستدار بریکس در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی، آجیت دوال مشاور امنیت ملی هند با احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان دیدار و گفت و گو کرد.


احمدیان با بیان اینکه روابط تاريخی و مشترکات متعدد فرهنگی و تمدنی پیوند دهنده ملت‌های دو کشور است و موجب شده مناسبات تهران-دهلی همواره در سطح بسیار خوبی قرار داشته باشد، گفت: جمهوري اسلامی ايران از بالندگی هند به عنوان قدرت نوظهور و اقتصاد بزرگ در عرصه جهانی مبتنی بر چندجانبه گرایی استقبال می کند. سطح روابط همه‌جانبه با هند در ابعاد دو و چندجانبه به ویژه همکاری برای فعال‌سازی ظرفیت های جنبش غیرمتعهدها (عدم تعهد) از اولویت‌های سیاست خارجی است.

بی تردید پروژه چابهار را می توان نشان یا نماد همکاری ایران و هند دانست


محسن روحی صفت، کارشناس مسائل پاکستان درباره دیدار مشاور امنیت ملی هند با دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در آفریقای جنوبی به «راهبرد معاصر» گفت: از سال های گذشته تاکنون بارها کارشناسان بر این موضوع تأکید کرده اند که پروژه چابهار می تواند بستر مناسبی برای گسترش روابط و تعاملات اقتصادی ایران و هند باشد، بنابراین موانع این موضوع که ازجمله مهم ترین آنها تحریم است، باید مرتفع تا عواید همکاری در پروژه چابهار نصیب دو کشور شود.


وی افزود: اجرای کریدور چابهار میان سه کشور ایران، روسیه و هند امضا شده است، هرچند در این مسیر کشورهای دیگری نیز در این پروژه همکاری می کنند که دامنه آن آسیای مرکزی تا کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس را دربر می گیرد.


کارشناس مسائل پاکستان عنوان کرد: بخشی از کریدور مورد نظر در چابهار واقع شده است و بخش دیگری در  بندرعباس قرار دارد. بی تردید پروژه چابهار را می توان نشان یا نماد همکاری ایران و هند دانست. افغانستان نیز در معاهده سه جانبه ای که با ایران و هند امضا کرده است، از بندر چابهار به کشورهای اطراف متصل می شود، زیرا این کشور محصور در خشکی است و برای ارتباط با خارج از کشور به وجود بندر نیاز دارد.


روحی صفت گفت: افغان ها  در گذشته برای دسترسی به بندر صرفاً از کراچی استفاده می کردند و قبل از آن بنادر مربوط به اتحاد جماهیر شوروی در دسترسشان بود، ولی اینک تمایل دارند برای دسترسی بیشتر به بندر چابهار متصل شوند.


دیپلمات اسبق ایران در افغانستان و پاکستان تصریح کرد: یکی از موضوعات مد نظر ایران و چین گسترش چابهار از جهت زیر ساختی است تا زمینه های لازم برای سرمایه گذاری هند ایجاد شود، ضمن اینکه هندی ها تلاش می کنند خط ریلی بندر چابهار به سمت خط ریلی بم - فهرج متصل شود و درنهایت به راه آهن سراسری کشور برسند تا امکان بیشتری برای سرمایه گذاری داشته باشند.

در صورت رفع تحریم ها، هندی ها به شدت علاقه مند سرمایه گذاری در مناطق آزاد ایران، ساختن ده ها کارخانه در بندر آزاد چابهار و سرمایه گذاری در زمینه خودروسازی هستند


وی گفت: هندی ها در یکی از فازها که موضوع اسکله است، 79میلیون دلار هزینه می کنند که مربوط به سال های دور است، متأسفانه این پروژه ها باید سال های گذشته پایان می یافت که به دلیل تحریم ها، بروکراسی داخلی هند و مشکلات بانکی تاکنون پایان نیافته است، اما به نظر می آید دولت سیزدهم در مراحل پایانی اتمام پروژه قرار دارد.

 


روحی صفت عنوان کرد: در صورت رفع تحریم ها، هندی ها به شدت علاقه مند سرمایه گذاری در مناطق آزاد ایران، ساختن ده ها کارخانه در بندر آزاد چابهار و سرمایه گذاری در زمینه خودروسازی، فولاد، پتروشیمی، تولید برق و موارد مختلفی هستند که برای دو کشور عواید بسیار زیادی به دنبال خواهد داشت.


وی تأکید کرد: هندی ها مایل به توسعه همکاری با ایران و آگاه به ظرفیت های اقتصادی و تجاری کشورمان هستند، به همین دلیل تمایل دارند در پروژه چابهار مشارکت کنند. آنها امیدوارند با رفع تحریم ها بتوانند تعاملات اقتصادی و تجاری قابل توجهی با ایران داشته باشند.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده