در نخستین روز از سفر استانی رئیس جمهور به یاسوج چه گذشت؟-راهبرد معاصر
بیانیه وزارت دفاع به مناسبت ۱۴ و ۱۵ خرداد صادق خلیلیان و مقیمی در انتخابات ثبت‌نام کردند ایرج شاهوردی در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد سرلشکر سلامی: امام خمینی(ره) عظمت از دست رفته مسلمانان را احیا کرد بهادری جهرمی: شهید رئیسی در اوج بحران‌ها امیدوار بودند احمدی‌نژاد: مهمترین هدف و برنامه کاری بنده تمرکز بر حل مشکلات معیشتی مردم است محمود صادقی در انتخابات 1403 ثبت نام کرد افشارزاده برای انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کرد زریبافان: نام دولتم «خدمت و مجاهدت برای حل مشکلات» است اسماعیلی : مردم می خواهند راه رجایی و رئیسی ادامه یابد احمدی‌نژاد داوطلب کاندیداتوری انتخابات ریاست‌جمهوری شد اسماعیلی وزیر ارشاد در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد زریبافان داوطلب کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری شد آغاز چهارمین روز ثبت‌نام کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری دعوت جمعی از نمایندگان مجلس از قالیباف برای ثبت‌نام در انتخابات

در نخستین روز از سفر استانی رئیس جمهور به یاسوج چه گذشت؟

یاسوج ششمین مقصد دور دوم سفرهای استانی آیت‌الله رئیسی است؛ سفری دو روزه برای به سرانجام رساندن طرح‌هایی چون پتروشیمی گچساران، سد چمشیر، احیای کارخانه قند و جاده پاتاوه - دهدشت بعد از سال‌ها چشم انتظاریِ مردم این خطّه.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۲ - ۲۶ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 17
کد خبر: ۱۹۴۹۳۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ رئیس‌جمهور به همراه جمعی از اعضای کابینه به منظور انجام سفری دو روزه و برای دومین بار در طول عمر دو ساله دولت سیزدهم، صبح امروز دوشنبه ۲۶ تیر وارد استان کهگیلویه و بویراحمد شد؛ استانی که آن را بهشت عشایر می‌نامند و برای گردشگری جذاب و در عرصه تولید مفید و مؤثر به شمار می‌رود.

پتروشیمی گچساران، سد چمشیر، احیای کارخانه قند و جاده پاتاوه - دهدشت، طرح‌هایی هستند که مردم کهگیلویه و بویراحمد سال‌ها چشم انتظار بهره‌برداری آن بودند و رهاورد افتتاح این طرح‌ها با سفر استانی رئیس‌جمهور، افزایش اشتغال، رونق تولید، جلوگیری از خام‌فروشی و آبادانی بیشتر این استان است.

استقبالی همدلانه

در مراسم استقبال رئیس‌جمهور در فرودگاه یاسوج، مادر شهید «جان‌محمد کریمی» (از شهدای عملیات پد خندق) با لباس محلی مقدم آیت‌الله رئیسی را گرامی داشت. شهید کریمی در عملیات «پد خندق» در دوران دفاع مقدس شهید شده است. «پد خندق» یکی از عملیات‌های دوران دفاع مقدس است که در آن، رزمندگان استان کهگیلویه و بویراحمد در چهارم تیر سال ۱۳۶۷ در جزیره مجنون به مدت ۱۴ ساعت تا آخرین گلوله خود در مقابل دشمن مقاومت کردند.

 

عشایر؛ بخش مولد کشور

آیت‌الله رئیسی در بدو ورود به استان اهداف و برنامه‌های این سفر را اینگونه توصیف کرد: در سفر دوم دولت مردمی به استان، مسائل گسترده‌تری نسبت به مسائل ضروری سفر اول مدنظر قرار دارد. در سفر نخست برخی مسائل ضروری وجود داشت که حالا به ثمر رسیده و در این سفر علاوه بر پیگیری پروژه‌های باقیمانده از مصوبات سفر اول، نیازهای جدیدی که نسبت به بخش‌های مختلف استان احصا شده پیگیری خواهد شد.

رئیس‌جمهور در ادامه، کهگیلویه و بویراحمد را استانی برخوردار از ظرفیت‌های خوب در عرصه‌های کشاورزی و گردشگری توصیف و تصریح کرد: این استان ظرفیت‌های خوبی دارد که تلاش خواهیم کرد در راستای توسعه استان از آنها بهره بگیریم تا هم نیازهای مردم کهگیلویه و بویراحمد را تأمین کند و هم باعث افزایش امید و اعتماد مردم شود.

آیت‌الله رئیسی همچنین با اشاره به عشایری بودن استان اظهار داشت:‌ عشایر به فرموده امام راحل (ره) ذخایر ارزشمند کشور هستند که باید به عنوان یکی از بخش‌های مولد کشور مورد توجه ویژه قرار گیرند و اقدامات لازم برای خدمت به آنها و زیست عشایری انجام شود.

دیداری صمیمی در دشت سقاوه

در سفر قبلی رئیس‌جمهور به این استان، کرونا شرایط را برای دیدار مردمی مهیا نکرد؛ برهمین اساس اولین دیدار در این سفر به حضور در جمع مردم عشایر تعلق داشت. رئیس‌جمهور در منطقه عشایری دشت سقاوه در استان کهگیلویه و بویراحمد با استقبال گرم و پُر شور عشایر این استان مواجه شد.

آیت‌الله رئیسی در دیدار با عشایر دشت سقاوه در پاسخ به مطالبات آنها با بیان اینکه با بهره‌برداری از سد چمشیر در استان بخش قابل توجهی از مشکل تأمین آب رفع شده و ۷۰ هزار هکتار از اراضی استان تحت پوشش منابع آبی این سد قرار خواهند گرفت، تصریح کرد: علاوه بر این سد، سد دیگری هم در مدت کوتاهی در دشت سقاوه احداث خواهد شد تا مشکل تأمین آب پایدار عشایر را نیز برطرف کند.

 

رئیس‌جمهور با اشاره به تأمین اعتبار و اقدامات انجام شده برای توزیع و نصب پنل‌های خورشیدی برای عشایر در راستای تأمین برق و نیازهایی مثل آبگرم آنان بیان کرد:‌ در سال‌های گذشته اقدامات خوبی در زمینه ایل‌راه‌ها انجام شده اما کمبودهایی نیز وجود دارد که در این سفر اعتبارات لازم برای رفع این کمبودها در نظر گرفته شده و تخصیص خواهد یافت.

آیت‌الله رئیسی عشایر را یکی از مولدترین اقشار جامعه دانست و گفت: همه باید به تقویت تولید در میان عشایر کمک کنند؛ پرواربندی قراردادی دام که از گذشته به نوعی وجود داشته باید تداوم و گسترش یابد تا عشایر از ناحیه تأمین نهاده‌ها برای دام‌های خود نگرانی و دغدغه نداشته باشند و تولید آنها دچار اختلال نشود.

پایان یک انتظار ۱۷ ساله

رئیس‌جمهور در ادامه برنامه‌های خود ضمن بازدید از مجتمع پتروشیمی گچساران، دستور بهره‌برداری رسمی از این پروژه بزرگ صنعتی استان را صادر کرد. این پروژه با اعتبار ۱.۳ میلیارد یورو یکی از مهم‌ترین پروژه‌های وزارت نفت در سفر استانی رئیسی به استان کهگیلویه بویراحمد است؛ پروژه‌ای که با رویکرد توسعه‌ای دولت در دو سال اخیر جان دوباره‌ای گرفت و به انتظار ۱۷ ساله مردم شهرستان گچساران پایان داد.

ظرفیت تولید این مجتمع پتروشیمی که ۸۳ درصد قطعات و تجهیزات آن توسط شرکت‌های داخلی ساخته شده، سالانه یک میلیون اِتیلن و ۸۴ هزار تُن C۳+ است. در طول عملیات راه‌اندازی بیش از ۳۰۰۰ نفر که عمدتاً از نیروهای بومی بودند، در این مجموعه مشغول فعالیت شدند و پس از بهره‌برداری نیز هزار نفر در این پروژه مشغول به کار می‌شوند.

 

رئیس‌جمهور در آیین افتتاح کارخانه پتروشیمی گچساران با اشاره به اینکه صنعتگران ایرانی برای ساخت این کارخانه سنگ تمام گذاشتند، بیان کرد: بهره‌برداری از کارخانه‌های پتروشیمی به عنوان واحدهای فراوری منابع نفت و گاز راه توسعه و ایجاد فرصت‌های شغلی را فراهم می‌کند.

آیت‌الله رئیسی ایجاد زنجیره تولید محصولات تولیدی را از مزایا و ویژگی های کارخانه پتروشیمی گچساران برشمرد و عنوان کرد: جمع‌آوری مشعل های گازی از دیگر ارمغان های کارخانه پتروشیمی گچساران است که منجر به کاهش آلایندگی‌های زیست‌محیطی می شود.

تحقق شعار ما می توانیم

رئیس‌جمهور همچنین راه‌اندازی پتروشیمی گچساران را نشانه تحقق شعار «ما می‌توانیم» دانست و گفت: امروز در جهت افزایش اشتغال و رشد تولید گام بزرگی برداشته شده‌است. تحقق شعار ما می‌توانیم و امیدوارسازی مردم به اتمام کارهای نیمه‌تمام، گام بزرگی است. ایرانی بودن پروژه پتروشیمی و اشتغال ۳ هزار نفر در این مجموعه، از افتخارات آن است.

آیت‌الله رئیسی تصریح کرد: مجتمع پتروشیمی خلیج‌فارس باید نیازهای استان کهگیلویه و بویراحمد را لحاظ کند. ۲۶۰۰ میلیارد تومان در برنامه مصوبات سفر برای مسئولیت‌های اجتماعی با هدف هزینه در استان دیده شده‌ است. پتروشیمی گچساران دسترنج همین کارشناسان و کارگرانی است که با وجود سختی‌‎های فراوان، پتروشمی را راه‌اندازی کردند.

کارگران گچساران بیکار نمی‌شوند

رئیس دولت سیزدهم در جریان حضور در این کارخانه، در پاسخ به درخواست کارگران پروژه پتروشیمی که مطرح کردند کارگران زیادی در اینجا مشغول به‌کار هستند که خواستار تدبیر جذب آنها فکری شود، اینگونه پاسخ داد: هیچ‌یک از کارگران بیکار نمی‌شوند. برای اتمام دیگر پروژه‌های استان از نیروهای بومی استفاده خواهد شد.

 

عملیات اجرایی مرحله نخست طرح ذخیره‌سازی میدان گازی مختار در استان کهگیلویه و بویراحمد به‌منظور کمک به حل مسأله ناترازی فصلی و پایداری و تقویت شبکه گاز کشور در جریان سفر رئیس‌جمهوری به این استان و با حضور وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران آغاز شد. پروژه مهمی که با اجرای آن، بیش از ۲ هزار نیروی متخصص بومی به‌مدت سه سال مشغول به‌کار می‌شوند و اعتبار در نظر گرفته‌شده برای تکمیل آن ۴۲۰ میلیون یوروست.

پروژه ملی سد چمشیر

آیت‌الله رئیسی در ادامه برنامه‌های دور دوم سفر استانی دولت مردمی به استان کهگیلویه و بویراحمد، سد چمشیر را به عنوان بلندترین سد بتنی غلطکی غرب آسیا افتتاح و از واحد اول نیروگاه این سد نیز بهره‌برداری کرد. مطالعات ساخت این سد در سال ۱۳۷۳ و عملیات اجرایی از سال ۱۳۹۱ با اخذ مجوزهای لازم از سازمان‌های ذیربط و با اعتباری حدود ۲۳۰ میلیون یورو شروع شده بود اما عملیات ساخت آن با توقف و کندی مواجه بود که با تلاش‌های ۲۲ ماهه دولت‌ سیزدهم و تخصیص اعتبار ویژه، تکمیل و به مرحله بهره‌برداری رسید.

سد چمشیر با ارتفاع ۱۵۱ متر و طول تاج ۵۸۰ متر، دارای مخزنی به حجم ۲.۳ میلیارد متر مکعب، دریاچه‌ای به طول ۴۸ کیلومتر و مساحت دریاچه ۵۱ کیلومترمربع در تراز نرمال است.

پایان انتظار ۱۷‌ساله و عبور از سد تاج‌دار ۵۸۰متری

مهمترین هدف از احداث این سد، تعدیل شوری رودخانه زهره و بهبود کیفیت آب پایین دست است که با ذخیره‌سازی سیلاب در ماه‌های تر و رهاسازی آب در طول سال به ویژه در بازه زمانی خرداد تا مهر ماه، می‌تواند ضمن جلوگیری از ایجاد خسارت ناشی از سیل، باعث شکوفایی و رشد اقتصادی منطقه و تأمین امنیت غذایی شود.

رئیس‌جمهور پس از افتتاح رسمی این سد، دقایقی در جمع کارکنان این مجموعه حضور یافته و ضمن گفت‌وگو و شنیدن دیدگاه‌ها و مطالبات آنها، دستوراتی برای رسیدگی به خواسته‌های آنها صادر کرد. تأمین آب آشامیدنی و صنعتی، بهره‌مند شدن ۱۴۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و بوشهر، ذخیره و کنترل آب رودخانه زهره به میزان یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب از مهمترین مزایای اجرای این طرح است.

تولید ۴۸۲ گیگاوات برق‌آبی، کنترل سیلاب‌های مخرب رودخانه زهره، اشتغال‌زایی، اجرای زیرساخت‌های صنعت گردشگری و پرورش ماهی از دیگر مزایای این سد به شمار می رود./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده