اسرائیل با تهدیدات امنیتی بی سابقه روبرو است-راهبرد معاصر
گزارش موسسه بگین-سادات پیرامون تهدیدات وجودی تازه علیه اسرائیل

اسرائیل با تهدیدات امنیتی بی سابقه روبرو است

سرتیپ گرشون هاکوهن؛ افسر بازنشسته ارتش اسرائیل با 42 سال سابقه خدمت در ارتش رژیم صهیونیستی طی یادداشتی برای اندیشکده بگین-سادات، نسبت به تهدیدات جدی جدید علیه موجودیت این رژیم هشدار داد.
سرتیپ گرشون هاکوهن
تاریخ انتشار: پنجشنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۸ - 05 December 2019

اسرائیل با تهدیدات امنیتی بی سابقه روبرو است

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ سرتیپ گرشون هاکوهن؛ افسر بازنشسته ارتش اسرائیل با 42 سال سابقه خدمت در ارتش رژیم صهیونیستی طی یادداشتی برای اندیشکده بگین-سادات، نسبت به تهدیدات جدی جدید علیه موجودیت این رژیم هشدار داد. در ادامه متن این گزارش را می خوانید:

 

خلاصه اجرایی: همگرایی بی سابقه تهدیدهای استراتژیک که هم اکنون با هدایت ایران شکل می گیرد، ایجاب می کند که ارتش اسرائیل رویکرد عملیاتی جدیدی را بدون فوت وقت اتخاذ کند (از جمله سازماندهی مجدد و یک بازسازی متناسب) و عموم مردم اسرائیل نیز برای شرایط اضطراری آماده شده و به این تهدیدات جدید توجه کنند.

 

نخست وزیر بنیامین نتانیاهو، اخیراً در مورد تهدیدات جدیدی هشداد داد که ضروری است در قبال آن ها اقدامات فوری انجام گیرد. سرلشکر آویو كوچاوی نیز، هشدارهای مشابهی داده است. با این حال برخی ادعا می کنند این هشدارها با اهداف ایجاد رعب در راستای منافع سیاسی انجام می گیرد.

 

درست است که هیچ یک از این تهدیدات جدید نیستند، اما همگرایی بی سابقه آن ها تحت هدایت ایران، سیستم استراتژیک جدیدی ایجاد کرده است که وقوع جنگ را در چندین جبهه به طور همزمان در یک سناریوی واقع گرایانه شدنی می کند.

 

مشاوران امنیتی و سیاسی ، اکثرا توانسته اند روندهای استراتژیک و سیاسی را شناسایی کرده و آینده را پیش بینی کنند. به قول دیوید بن گوریون: "کارشناسان درباره آنچه بوده و نه درمورد آنچه خواهد بود، متخصص هستند."

 

تضعیف سلطه آمریكا در خاورمیانه دارای پیامدهای بلندمدت زیادی است که یک از مهمترین آنها، افزایش خطر وقوع جنگ بدون حضور ابرقدرت محدودساز است. این واقعیت تنها ناشی از تغییر در سیاست خاورمیانه‌ای کاخ سفید نیست. این همچنین مربوط به تغییرات عمده ای است که در میدان نبرد رخ داده، مانند ظهور سلاح های گسترده، پراکنده، پیشرفته و در دسترس، که برتری نظامی ارتش آمریکا را به طور جدی کاهش می دهد.

 

اسناد منتشره اخیر وزارت دفاع ایالات متحده نشان دهنده آگاهی شدید از پیامدهای این پدیده، به ویژه در دسترس بودن فناوری ها و سخت افزارهای پیشرفته نظامی برای افراد غیرنظامی و غیر دولتی، از جمله ایران است. به عنوان مثال، در حمله ایران به تأسیسات نفتی عربستان سعودی، موشکهای کروز و هواپیماهای بدون سرنشین توسط فناوریهای پیشرفته پردازش اطلاعات هدایت می شدند که به آنها امکان می داد زیر محدوده راداری پرواز کنند و اهداف را به طور دقیق منهدم کنند. شیعیان حوثی یمن تحت حمایت تهران مدتی است از هواپیماهای بدون سرنشین و موشک های کروز استفاده می کنند و حتی آنها با کمک ایرانی ها در یمن ساخته می شوند. این توازن جدید نیروها باعث افزایش نفوذ ایران در یمن، عراق، سوریه و لبنان می شود و ثبات اردن را به خطر می اندازد.

 

یک جنبه دیگر از تحولات سیستمی، تقویت نظامی حزب الله و سازمان هایی همچون حماس است که از مدتها پیش به نیروهای نظامی منظم تبدیل شده اند. این "ارتش های ترور" همانگونه که رئیس ستاد کوچووی گفته، در گردان ها و تیپ ها ساختار یافته اند و دارای قدرت شلیک نیرومند و اطلاعاتی و همچنین سیستم های فرماندهی و کنترل پیشرفته ای هستند. این گروه ها تحت هدایت و راهنمایی ایران، دارای سیستم های پیشرفته تسلیحاتی مانند هواپیماهای بدون سرنشین، راکت و موشک هستند و همچنان در حال پیشرفت وبهبود است.

 

در زمان جنگ، این مسائل چالش های بزرگی برای اسرائیل به خاطر بحث هدف قرار ندادن مراکز غیرنظامی و مردم می آفریند. در مقاله اخیر، سرلشکر تمیر یدایی، رئیس فرماندهی جنگهای شهری، عناصر چالش جدید را بیان کرد. وی گفت: "با وجود این که خطر جبهه های داخلی در اتاق فرماندهی و ارتش اسرائیل برای همه شناخته شده، هنوز ماهیت تهدیدهای نوظهور مشخص نشده است." در میان جنبه هایی که تهدید جدید را تشکیل می دهد، او ایران را عنوان می کند. به خاطر آمادگی برای یک حمله گسترده با هدف فلج کردن اسرائیل با ضربه به زیرساخت ها و غیر نظامیان. از این گذشته تلاش های حزب الله و حماس برای درگیری ها در ابعاد وسیع تر هم شایان ذکر است.

 

همگرایی این تهدیدها، که می تواند همه با هم در یک وقت می تواند عملیاتی شود، معادله تهدید را با یک تحول اساسی نسبت به گذشته مواجه می سازد: تغییر کمی تبدیل به یک تغییر کیفی می شود که سازماندهی مجدد و مناسب جدید را در دستورکار قرار می دهد. نظم مبارزاتی فعلی ارتش اسراییل، چه در نیروهای حین خدمت و چه برای ذخیره، برای یک جنگ چند یا همه جانبه کافی نیست و نمی تواند پاسخی مناسب به تمام تهدیدات با هم ارائه دهد.

 

نظریه: در این مطلب که نویسنده آن، 42 سال در ارتش رژیم صهیونیستی خدمت کرده، به روشنی یک نگرانی مبهم از تهدیدات پیش روی این رژیم دیده می شود. هرچند کلی گویی در میان سطور پیداست و نویسنده صهیونیست ایران را غیرمستقیم به عدم توجه به جان غیرنظامیان متهم می کند و اسرائیل را از این اتهام مبرا می سازد (در حالی که کشتار متعدد صهیونیست ها از غیرنظامیان مردم منطقه درست عکس آن را اثبات می کند) اما نکته اصلی این است که نویسنده در ادامه اذعان می کند با سیستم نظامی فعلی، اگر مقاومت یکدست وارد عمل شود، تمامی نیروهای احتیاط و زیرپرچم رژیم صهیونیستی با هم، نمی توانند کاری از پیش ببرند.

 

 

ارسال نظر
پربیننده ترین اخبار
گزارش نشریه «The Cradle»؛ / ۱ روز پیش

کریدور دریایی غزه، ترفند ژئوپلیتیکی آمریکا

محمد دهقان، معاون حقوقی ریاست جمهوری در گفت‌وگوی اختصاصی با «راهبرد معاصر» مطرح کرد: / ۱ روز پیش

واکاوی اهمیت مشارکت هند در بهره‌برداری بندر چابهار

«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛ / ۲ روز پیش

واکاوی ۳ رویکرد مثبت اقتصادی دولت سیزدهم