معاون وزیر دفاع: اجزای مختلف پهپادهای ساخت ایران بومی هستند-راهبرد معاصر

معاون وزیر دفاع: اجزای مختلف پهپادهای ساخت ایران بومی هستند

معاون وزیر دفاع با اشاره به توانمندی کشور در حوزه تولید پهپادهای مختلف عنوان کرد: ما در کشور انواع مختلف پهپاد اعم از پهپادهای با مداومت پروازی بالا با ماموریت‌های مختلف طراحی کرده و ساخته‌ایم که موتورها و سیستم پرواز و نشست و برخاست خودکار آن‌ها بومی شده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۵ - ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 15
کد خبر: ۲۴۰۹۳۹

به گزارش راهبرد معاصر؛  امیر سرتیپ افشین خواجه‌فرد معاون وزیر دفاع پیش از ظهر امروز (چهارشنبه، ۲۶ اردیبهشت) در دهمین کنگره انجمن علوم صوتی ایران که در دانشگاه هوایی شهید ستاری برگزار شد، گفت: فرماندهی معظم کل قوا به صورت ویژه و خاص نسبت به اینکه ما باید نقش خود را در حوزه تمدن‌سازی داشته باشیم، تاکید دارند. البته کشورمان در حوزه علمی سابقه درخشانی دارد و باید از آن برای رسیدن به آینده روشن استفاده شود.


وی با اشاره به اهمیت تمدن‌سازی در حوزه هوایی افزود: در حوزه ایجاد تمدن، حوزه‌های اعتقادی، اخلاق، رسوم و نهایتاً علم، دانش و پیشرفت شاخص‌های یک تمدن محسوب می‌شوند. در دنیا برای همه این موارد شاهد مثال‌هایی داریم که تقریباً بی‌بدیل و در حد دو یا سه تمدن است.


معاون وزیر دفاع عنوان کرد: ما متأثر از تحریم‌های هستیم که دشمن به واسطه اینکه تمدن اسلامی قاعدتاً نمی‌بایست  برجسته‌ شود و اینکه اگر تمدن اسلامی برجسته شود  آن‌گاه بسیاری از حوزه‌های غیر انسانی بشریت باید خود را پالایش کنند و بسیاری از حوزه‌های استعماری و استکباری جهان باید در راهبردهای خود تجدید نظر کنند. 


وی افزود: قطعاً حوزه علم و فناوری جزو حوزه‌هایی است که از نظر دشمن نمی‌بایست در کشور ما توسعه پیدا می‌کند. اما، دشمن سبب و اسباب را به نادرستی تشخیص داد چون استنباط دشمن این بود که تحریم‌های مختلف اقتصادی و علمی و فناوری شاید مسیر پیشرفت علمی جمهوری اسلامی ایران را کم‌رمق کند ولی آنچه رهبر انقلاب فرمودند که قطعاً تهدید را به فرصت تبدیل می‌کنیم، امروز رخ داده است. البته ما به وضعیت فعلی قطعاً راضی نیستیم و برای دستیابی به آینده بسیار باشکوه‌تر از شرایط فعلی تلاش می‌کنیم.


امیر خواجه‌فرد تاکید کرد: حدود ۱۵ یا ۱۶ سال قبل وقتی که تهدید آمریکا در منطقه جدی شده بود به خاطر دارم که دشمن بارها تاکید می‌کرد، در حوزه‌های مختلف برتری دارد و تهدیدات را برجسته‌سازی می‌کرد.


وی افزود: یکی از مسئولان برجسته نظامی کشور در آن زمان گفت که اگر دشمن بخواهد کاری انجام بدهد نمی‌توانیم تسلط هوایی را برقرار کنیم چون آمریکا به عنوان دشمن اصلی از نظر مادی در حوزه تجهیزات نیروی هوایی آمریکا یکی از قدرتمندترین کشورهاست منتها نباید آسمان را از دست بدهیم. 
معاون وزیر دفاع با اشاره به عملیات «وعده صادق» تصریح کرد: اگر به آخرین رویارویی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در ۲۶ فروردین با دشمن بازگردیم؛ همه اقدامات ما در حوزه هوایی بود، هم عملیاتی که انجام شد و هم، آمادگی پدافندی که در حمله احتمالی دشمن امکان بروز آن وجود داشت. اتفاقاً از جایی به دشمن ضربه زدیم که خودمان احساس می‌کردیم شاید نسبت به آن تسلط نداشته باشیم ولی آن را حفظ کردیم.


وی افزود: این کاری که انجام شد و پهپاد ساخت جمهوری اسلامی ایران که هیچ عنصر آن وابسته به دشمن نیست به مدت ۶ تا ۷ ساعت بستگی به موقعیت‌های مختلف در آسمان پرواز می‌کنند تا به هدف خود برسد حداقل ۴ اقلیم متفاوت آب و هوایی را تجربه می‌کند. حتی اگر این مسافت را طی کرده باشد هم کار بزرگی انجام شده است. البته موشک‌های بالستیک و کروز نیز بدون وابستگی به هیچ کشوری طراحی و تولید می‌شود.


رئیس سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح با اشاره به توان کشور در حوزه هوانوردی غیر نظامی و مسافربری تاکید کرد: امروز اگر صدای هواپیمایی را در فرودگاه مهرآباد می‌شنوید همه آن وابسته به توان داخلی است. یعنی قاعدتاً نباید در این کشور پرواز انجام می‌شد، این مهم وقتی خود را برجسته می‌کند که کشورهای بزرگی که اخیراً تحت تحریم قرار گرفتند وضعیت خوبی از نظر پروازی ندارند. 


وی با بیان اینکه ما با بسیاری از کشورها برای انجام کمک به صنعت هوانوردی غیر نظامی همکاری داریم، خاطرنشان کرد: ما با برخی از کشورها در حوزه تعمیرات و ارسال قطعه و‌ اعزام گروه فنی در حوزه تعمیرات برای هواپیماهای مسافربری آن‌ها همکاری داریم.


وی افزود: مطابق با نظرات و فرمایشات رهبر انقلاب دستیابی به دانش علمی برای ما بسیار اهمیت دارد. این نکته‌ای بود که رهبر انقلاب ۲۰ سال پیش در هنگام افتتاح پروژه هواپیمای جنگنده صاعقه نیز به آن اشاره کردند. البته ایشان در جریان دیدار اخیر با فرماندهان نیروهای مسلح با اشاره به عملیات وعده صادق نیز اشاره کردند که فارغ از دستیابی به اهداف، اراده‌ها مهم است.


معاون وزیر دفاع با بیان توانمندی ایران در حوزه علمی- فناوری خاطرنشان کرد: ما در حالی به دانش و توانمندی فناورانه دست پیدا کرده‌ایم که دشمنان حتی از دستیابی ما به کتب علمی در جهان نیز جلوگیری می‌کنند و دستیابی ما در این شرایط به دستاوردهای مختلف ناشی از تمدن است.


وی افزود: ما در کشور انواع مختلف پهپاد اعم از پهپادهای با مداومت پروازی بالا با ماموریت‌های مختلف طراحی کرده و ساخته‌ایم که موتورها و سیستم پرواز و نشست و برخاست خودکار آن‌ها بومی شده است.


رئیس سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح در پایان از محققان و پژوهشگران حوزه علوم صوتی دعوت کرد تا در راستای کاهش نویز تجهیزات حمل و نقل شهری با این نهاد همکاری کنند و این نهاد از همکاری حمایت خواهد کرد./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده